Ga naar de inhoud
Home » Blog(s) » Tegemoet

Tegemoet

  Reflecterend van 2020 naar 2021..

  Wat moet ik nog zeggen; Sinterklaas is dood, het is deze keer echt waar, er is nog geen prik gezet, iedereen is prikkelbaar, er hangt een rood, verlichte ster voor het raam, komt allen niet tezaam, maar blijkbaar wel in de Jumbo, of de Makro, ga verdorie niet steeds opzoek naar mazen in elke nieuwe wet, kom niet in verzet, denk aan reguliere zorg en IC, werk een beetje mee, dat het niet zo ingewikkeld is blijft een feit; het is iemand voor even missen, of voor altijd. Of misschien niet zo ver van je bed, maar dichterbij huis; wie nu ferm op zwart zaad zit, vult misschien straks weer de kluis. Wees dankbaar en geduldig, blijf dichtbij huis.

  Wandel als het lukt, ga fier overeind gebukt, verzin iets om te doen, geef je eigen huishouden eens een extra zoen, neem een ronde tafel, van Marktplaats bijvoorbeeld, geloof me, je doet ineens meer spelletjes en gespreksstof op. Luister naar je hart, het klopt. Wees boos op wie makkelijk praten heeft, omdat je in je eentje leeft. Sorry daarvoor, laat je het me weten als ik een gedichtje mag schrijven zodat het misschien iets verzacht? Groei trouwens lekker een wintervacht, wat kan jou het schelen, probeer je eens te vervelen, het schijnt een functie te hebben.

  Leg je winterdekbed
  over je lijf

  ook al was dit het warmste jaar, doe het toch maar, maak een toetje met drie lagen en botercrème, zoek naar je zangstem, zwel aan als het stiller wordt, overstem wat je niet horen wilt, behalve als je daarmee de speech van de minister-president verpest, hij doet namelijk echt zijn best. Wees een superheld, binnen proporties, niet tijdens nutteloze acties, laat tenminste je laffe gezicht zien als je met een wit masker tegen noodzakelijkheid ageert, wees vooral trots op wie het wel probeert.

  Eer jezelf met fruit en bruistabletten, verlang watertandend naar de hele bloemenkraam weer buitenzetten, lees voor, ga door, reis eens naar binnen en niet naar het buitenland, doe ff rustig aan met je proviand, neurie zachtjes dat het mag gaan sneeuwen, terwijl jij ook wel beter weet, winter je in het zweet, haal je schaatsen uit het vet, of zeg dat gewoon hardop, hier liggen ze namelijk in een boodschappentas op zolder, verlekker je enkel aan een folder, maar ga er niet op uit, alles wat je nodig hebt is niet te koop, wens om liefde en hoop.

  Wees blij omdat je leeft

  steek een kaars aan voor wie het nodig heeft, niemand heeft ooit bewezen dat dat niet van nut zou zijn, drink wijn. Lees een stukje in de krant omdat de tijd je gunstig is gezind, zorg dat je een kerstgedachte vindt, zend die gedachte in gedachten naar wie je missen moet, en denk elkaar dan tegemoet.